Nasi partnerzy

 

 

La Compagnie Bretonne to rodzinna firma, która powstała w 1998 roku w porcie rybackim Saint-Guenolé w południowej Bretanii.Trzy pokolenia rodziny Furic pracują z pasją i ogromną wiedzą aby powstawały produkty z najlepszego surowca, naturalnych składników, oryginalne i różnorodne. Kilkupokoleniowe doświadczenie gwarantuje szacunek dla produktu,  wybór najlepszych ryb, najciekawsze receptury, najwyższą jakość. Sardynki, makrele, biały tuńczyk Germon poławiane przez kutry rybackie dostarczające świeżą rybę do wytwórni, bez mrożenia obniżającego jakość produktu wyjściowego. Sardynki i filety z makreli  układane są w puszkach ręcznie. Tradycyjne zupy rybne przygotowywane są ze świeżych ryb i skorupiaków poławianych lokalnie przywożonych do portu Guilvinec. Doskonały produkt wyjściowy i naturalne dodatki takie jak algi Wakame, masło Bio, oliwa extra virgin Bio, cytryny Bio, pomidory, białe wino, musztarda czy ocet winny to gwarancja znakomitego smaku.

 

 

Umiejscowiona w Bretanii, na wybrzeżu atlantyckim, rodzinna firma Jean Hénaff powstała w 1907 roku, początkowo jako przetwórnia warzywna, po kilku latach rozpoczęła produkcję pasztetów z lokalnej wieprzowiny. Pasztety i terriny Jean Hénaff są znane w całej Francji ze znakomitej jakości, dbałości o składniki i różnorodności. Do produkcji wykorzystywane jest głównie lokalne mięso, warzywa, naturalne dodatki i przyprawy. Pasztety nie zawierają mięsa odkostnionego mechanicznie, sztucznych barwników czy konserwantów. 

Stanowią znakomitą i oryginalną przekąskę do wina, piknikową czy kolacją.

 

Clovis to rodzinna firma założona w 1797 roku, produkująca tradycyjne musztardy, octy winne i balsamiczne, sosy sałatkowe na bazie octu winnego.Siedziba firmy znajduje się w Reims - w Szampanii, ale także w innych miejscach we Francji, a nawet we Włoszech, gdzie produkowany jest ocet balsamiczny z Modeny. Octy są produkowane z winogron odmian Chardonnay, Merlot oraz innych, aromatyzowane ziołami, z dodatkiem pulpy z owoców, moszczu winogronowego, miodu, imbiru. Dojrzewane w dębowych beczkach, pełne aromatów i złożonych smaków znajdują wiele zastosowań kulinarnych. Tradycyjne musztardy z Reims, o gładkiej konsystencji lub gruboziarniste wzbogacane są dodatkami takimi jak curry, tymianek, cytryna, papryczka Espelette, zielony pieprz i wiele innych. Podkręcą smak Waszych ulubionych potraw, nadadzą im nowego charakteru i blasku.


STAY UP TO DATE

Submit your email to get updates on products and special promotions.